Brugse Boekhandel

Webshop » Heemkunde & Boeken over Brugge » De Vlaamse primitieven in Bruge

De Vlaamse primitieven in Bruge

9789493039094 De Vlaamse primitieven in Bruge

Till-Holger Borchert
9789493039094

Zes eeuwen terug was Brugge de bakermat van de Vlaamse primitieven. Brugge was toen een van de belangrijkste steden van Europa: een internationaal handelscentrum waar buitenlandse handelslieden elkaar ontmoetten. In dat middeleeuwse Brugge wordt u rondgeleid door Till-Holger Borchert, directeur van de Brugse musea.
De rijkdom van de stad en haar kunstminnende bewoners trok tal van kunstenaars aan. De voortrekkers onder de zogenaamde Vlaamse primitieven - Jan van Eyck, Hans Memling, Hugo van der Goes en Gerard David - ontwikkelden in de loop van de vijftiende eeuw een nieuwe stijl in de schilderkunst, die tot in Zuid-Europa zijn invloed liet voelen.
Hoewel veel van hun schilderijen nu tot de topstukken van de grootste buitenlandse musea behoren, wist Brugge toch een schitterende staalkaart van zijn eigen erfenis te behouden. Met dit boek haalt u die erfenis in huis. Het is de perfecte inleiding voor wie het kunstzinnige Brugge van de vijftiende eeuw beter wil leren kennen. Het ideale souvenir ook voor wie in de vele Brugse musea de Vlaamse primitieven heeft bewonderd. 


€ 19,00

Beschikbaar - Voorraad: 4


Gerelateerde producten