Brugse Boekhandel

Webshop » Heemkunde & Boeken over Brugge » Brugge - Een middeleeuwse metropool

Brugge - Een middeleeuwse metropool

9789056155094 Brugge - Een middeleeuwse metropool

Jan Dumolyn & Andrew Brown
9789056155094

In de middeleeuwen was Brugge een krachtige, levendige en verleidelijke plek die zich op het knooppunt van de Europese economische netwerken bevond. Ze was de draaischijf in de handel tussen de steden in het Noorden en die aan de Middellandse Zee. Tegen het einde van de vijftiende eeuw heerste er een ongekende creativiteit met een bloeiende luxe-industrie tot gevolg. 'Vervaardigd in Brugge' was in die dagen een echt keurmerk voor lederwaren, bont verlichte manuscripten, wandtapijten, goudsmeedwerk, incunabelen en schilderijen die vandaag tot het werelderfgoed behoren.
De auteurs tonen hoe complex de middeleeuwse samenleving was geordend en focussen daarbij niet alleen op Brugge zelf, maar maken ook vergelijkingen met steden als Genua, Venetië, Parijs en Londen. Speciaal voor dit boek werden precieze kaarten gemaakt die de recentste resultaten van het historisch onderzoek weerspiegelen. Alle afbeeldingen in dit boek komen uit Brugse musea, bibliotheken of archieven.
Brugge, een middeleeuwse metropool 850-1550 is een echt standaardwerk: nooit eerder verscheen een zo goed gedocumenteerde geschiedenis van de stad Brugge tijdens haar middeleeuwse gloriedagen.

€ 49,99

Beschikbaar - Voorraad: 1