Brugse Boekhandel

Webshop » Heemkunde & Boeken over Brugge » De Mey Jan & Calmey Alex - François Van Hecke - Sterrenchef op de Grote Markt van Brugge

De Mey Jan & Calmey Alex - François Van Hecke - Sterrenchef op de Grote Markt van Brugge

9789464335941 De Mey Jan & Calmey Alex - François Van Hecke - Sterrenchef op de Grote Markt van Brugge

François Van Hecke (1915-1976) was niet de vroegste meesterkok ooit binnen de oude stadsmuren van Brugge. Wel was hij de eerste gemediatiseerde chef-kok. Tijdens de jaren 1950/1960 verwierf hij naam en faam als de Brugse 'Escoffier', zo genoemd naar de bijbel van de traditionele Franse keuken onder impuls van Auguste Escoffier '1846-1935). De reputatie van François Van Hecke snelde hem vooruit: van de gastronomische presentaties in zijn vermaarde restaurant 'Le Panier d'Or' op de Grote Markt, naar grootse banketten in Hotel Portinari op de Garenmarkt, tot eenvoudige bereidingen voor de gewone huisvrouw bestemd. François Van Hecke ontving vele onderscheidingen, voerde gastronomische promotie voor de Provincie West-Vlaanderen, begroette tal van hoogwaardigheidsbekleders en viel te beluisteren in zijn eigen radioprogramma. Met steun van B.R.T, de toenmalige Belgische Radio en Televisie, publiceerde hij honderden recepten in een zestal boekjes. 
In deze uitgave wagen auteurs Jan De Mey en Alex Calmeyn zich aan een boeiend portret van deze vergeten Bruggeling. Zij plaatsen François Van Hecke in zijn eigen tijdskader, volgen de culinaire evoluties, en roeren samen met hem in de kookpotten van een verfijnd stukje gastronomische geschiedenis in Brugge.

€ 20,00

Beschikbaar - Voorraad: 95