Brugse Boekhandel

Webshop » Heemkunde & Boeken over Brugge » Calderón Adelijn - Verdwenen brouwerijen van België

Calderón Adelijn - Verdwenen brouwerijen van België

9789077135303 Calderón Adelijn - Verdwenen brouwerijen van België

In het vorig boek 'Bieren en Brouwerijen van België (2009) kwamen reeds 217 verdwenen Belgische brouwerijen aan bod. Maar deze 217 vormen slechts een beperkt deel van het aantal verdwenen brouwerijen die ooit ook behoorden tot het rijke brouwerijpatrimonium dat ons land bezit. In dit nieuwe werk gaat de auteur de geschiedenis van nog 663 andere voormalige Belgische brouwerijen en dit in 477 verschillende gemeenten.
Er is vandaag geen gebrek aan boeken over biercultuur en over de vele soorten lokale bieren, maar meestal ontbreekt de historische dimensie. Dankzij de bereidwillige medewerking van de belangrijkste verzamelaars van brouwerijattributen en van afstammelingen van brouwers is in dit nieuwe naslagwerk die dimensie ingevuld geraakt. Bijzonder qua beeldmateriaal is het hoofdstuk met bierattributen op Expo 58 in Brussel.
Van elke brouwerij is er een beknopte geschiedenis en minstens de afbeelding van een attribuut, gaande van bierglazen, affiches, etiketten tot bierviltjes. Zeer mooie oude zichtkaarten illustreren het geheel. Het boek bevat meer dan 2600 afbeeldingen waarvan de meeste in kleur zijn. Een uitgebreide index vervolledigt het boek en maak er een echt naslagwerk van over de brouwerijgeschiedenis.
Een boek voor iedereen die naast het genieten ook wil weten hoe en door wie België zoveel bieren kent!

€ 69,50

Uitverkocht